Tässä ovat Keski-Suomen kansanedustajat seuraavalle vaalikaudelle – neljä uutta kansanedustajaa nousi mukaan

Sdp, kokoomus ja perussuomalaiset lisäsivät kannatustaan Keski-Suomessa. Äänestysprosentti oli 70,6.

Sdp:n Riitta Mäkinen oli Keski-Suomen äänikuningatar. Demarien kannatus nousi ja puolue saavutti kolme kansanedustajan paikkaa Keski-Suomessa.

Keski-Suomen kansanedustajakaarti uudistui eduskuntavaaleissa 2023. Kymmenen edustajan joukkoon nousi neljä uutta kansanedustajaa.

Äänikuningattaren viittaa kantaa sdp:n Riitta Mäkinen Jyväskylästä. Hän sai 9 718 ääntä.

Demarit lisäsi kannatustaan ja kasvatti paikkalukunsa kahdesta kolmeen Keski-Suomessa. Mäkisen lisäksi valituiksi tulivat Jani Kokko Muuramesta ja Piritta Rantanen Jämsästä. Kokko on uusi kansanedustaja 4 889 äänen turvin. Rantanen säilytti paikkansa 4 747 äänellä.

Myös kokoomuksen kannatus kohosi ja puolue tuplasi paikkalukunsa yhdestä kahteen. Ennakko-odotusten mukaisesti jo aluevaaleissa menestynyt Ville Väyrynen Muuramesta nousee uutena kansanedustajana eduskuntaan 7 166 äänellä. Toisen paikan säilytti Sinuhe Wallinheimo Jyväskylästä 7 467 äänellä.

Perussuomalaiset nosti hieman kannatustaan ja säilytti kaksi paikkaansa Keski-Suomessa, mutta edustajat vaihtuivat. Uusia kansanedustajia ovat Kaisa Garedew Jyväskylästä ja Tomi Immonen Laukaasta. Garedewin äänisaalis oli 5 112 ääntä. Immonen sai 5 285 ääntä.

Keskustan kannatus hupeni Keski-Suomessakin ja puolue menetti yhden paikan. Kansanedustajina jatkavat Petri Honkonen, 6 296 ääntä, ja Anne Kalmari, 6 883 ääntä.

Vihreät säilytti yhden paikan, vaikka puolueen kannatus hieman väheni. Bella Forsrgén valittiin 5 783 äänellä seuraavallekin kaudelle. Vasemmistoliitto menetti yhden paikkansa eikä saanut edustajaa läpi.

Eduskunnasta putosivat kuluneen kauden kansanedustajat perussuomalaisten Jouni Kotiaho Jämsästä ja keskustan Joonas Könttä Jyväskylästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos