Kaupunki selvittää vaihtoehtoja ammatillisen koulutuksen järjestämisestä

Koulutuskuntayhtymä Gradian säästötoimet osuivat rankalla kädellä Jämsään. Kaupunginhallitus päätti teettää selvityksen ammatillisen koulutuksen järjestämisen vaihtoehdoista Jämsässä.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian yhteistoimintaneuvotteluiden seurauksena Jämsässä järjestettävät laboratorioalan sekä ravintola- ja matkailualan koulutukset päättyvät nykyisten opiskelijoiden valmistuttua.

Kaupunki aikoo selvittää vaihtoehtoja ammatillisen koulutuksen järjestämiseksi Jämsässä. Jämsän kaupunginhallitus päätti, että ammatillisen koulutuksen järjestämisestä teetetään selvitys.

Selvityksen syynä on Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian säästötoimiin liittyvä päätös lopettaa laboratorio- sekä ravintola- ja matkailualan koulutukset Jämsässä.

Kaupunginhallitus linjasi jo aiemmin, että Gradian säästötoimet rikkovat koulutuskuntayhtymän ja kaupungin välille solmittua perussopimusta ja järjestämissopimusta.

Lue lisää: Kaupungin ja Gradian välinen sopimuskiista etenemässä hallinto-oikeuteen – Kuntayhtymä kiistää sopimusrikkomukset ja kaupungin vaatimukset

Lue lisää: Yt-neuvottelujen tulos vahvistui torstaina, toimenpiteiden jalkautus alkoi heti – Gradia Jämsästä liki 20 menettää työnsä

Jämsän kaupunki on arvioinut erilaisia mahdollisuuksia ammatillisen koulutuksen ja kehitystyön vahvistamiseksi. Vaihtoehdoista on kevään aikana käyty keskusteluja lähialueilla toimivien koulutuksen järjestäjien, myös Gradian, kanssa.

Maanantaina kokoontunut kaupunginhallitus valtuutti kaupunginjohtajan tekemään selvitystä koskevat tarkemmat päätökset, toimeksiannon ja nimeämään ohjausryhmän.

Selvityksellä haetaan ratkaisuja esimerkiksi siihen, miten alueella toteutettava ammatillisen koulutuksen järjestäminen ja saatavuus toteutuu, millaisia yhteistyömuotoja ja oppimisympäristöjä on löydettävissä sekä miten ammatillisen koulutuksen osuus alueellisessa ja Jämsän kaupungin ja sen elinkeinoelämän kehittämisessä toteutuu ja vahvistuu. Selvitykseen täytyy sisältyä suositus toimenpiteistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos