Jämsän työllisyystilanne koheni maaliskuussa edelliskuuhun verrattuna – Silti työttömyyttä selvästi enemmän kuin maakunnassa keskimäärin

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli maaliskuussa 14,5 prosenttia.

Jämsän työllisyystilanne koheni hieman maaliskuussa helmikuuhun verrattuna.

Jämsän työllisyystilanne koheni maaliskuussa helmikuuhun verrattuna. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli maaliskuun lopussa 14,5 prosenttia, kun se kuukautta aiemmin oli 15,8 prosenttia.

Jämsässä oli maaliskuun lopussa yhteensä 1 208 työtöntä työnhakijaa. Se on reilut sata ihmistä vähemmän kuin kuukautta aiemmin. Työttömiä työnhakijoita on kuitenkin enemmän kuin vuosi sitten samaan aikaan. Tuolloin työpaikkaa oli vailla 1 073 henkilöä.

Työttömistä työnhakijoista lomautettuja oli maaliskuun lopussa 73 henkilöä.

Jämsässä oli kuun lopussa yhteensä 184 avointa työpaikkaa. Viime vuonna samaan aikaan työpaikkoja oli avoinna huomattavasti enemmän 315 kappaletta.

Jämsässä enemmän työttömyyttä kuin maakunnassa keskimäärin

Koko Keski-Suomessa työttömien työnhakijoiden osuus maakunnan työvoimasta oli maaliskuussa 11,9 prosenttia. Työttömien työnhakijoiden määrä laski edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta kahdeksassa Keski-Suomen kunnassa. Suhteellisesti eniten laskua tapahtui Konnevedellä (-11,8 prosenttia). Suhteellisesti eniten työttömiä työnhakijoita oli Kivijärvellä (15,5 prosenttia) ja vähiten Muuramessa (7,3 prosenttia).

Kuhmoisten tilanne koheni entisestään

Kuhmoisissa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli maaliskuun lopussa 9,5 prosenttia, helmikuussa osuus oli 10,5 prosenttia. Kuhmoisissa oli yhteensä 75 työtöntä työnhakijaa, joiden joukossa ei ollut yhtään lomautettua. Avoimia työpaikkoja kunnassa oli 18.

Lähde: Työllisyyskatsaus, Keski-Suomen ely-keskus ja Pirkanmaan ely-keskus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos