Vesuri-ryhmä valitsi uuden hallituksen – Mukana monta jämsäläisnimeä

Maaseudun kehittämisyhdistyksen alueeseen kuuluvat Jämsän lisäksi Kuhmoinen, Keuruu, Multia ja Petäjävesi.

Kaipolan Vire haki Pukinvuoren kuntoportaisiin lisärahoitusta Vesuri-ryhmältä ja saikin sitä. Pukinvuoren kuntoportaat valmistuivat vuonna toukokuussa vuonna 2020. Kuvassa Jämsän Seudun Osuuspankin entinen toimitusjohtaja Kyösti Myller ja Vesurin Maarit Polvi-Malkki. Kuvituskuva.

Maaseudun kehittämisyhdistys Vesuri-ryhmä ry valitsi vuosikokouksessaan uuden hallituksen. Vesuri-ryhmän uuteen hallitukseen valittiin Jämsästä Arja Paakkanen, Saija Silén, Katri Heinänen ja Tuula Peltonen. Puheenjohtajaksi valittiin Ossi Simola Kuhmoisista. Vuosikokous pidettiin 25. huhtikuuta.

Hallitus on muodostettu Maa- ja metsätalousministeriön ohjeistaman kolmikanta-periaatteen mukaisesti. Hallituksen varsinaiset ja varajäsenet pyritään valitsemaan siten, että he edustavat tasapuolisesti aluetta, siellä toimivia yksityisiä henkilöitä, erilaisia järjestöjä ja yhdistyksiä, yrityksiä ja julkisyhteisöjä. Tällä varmistetaan Leader-työn edellyttämä avoimuus ja tasapuolisuus päätöksenteossa sekä uusien ihmisten mukaan saaminen paikalliseen kehittämistyöhön.

Vesuri-ryhmän alueeseen kuuluvat Jämsä, Keuruu, Kuhmoinen, Multia ja Petäjävesi. Kehittämisyhdistys kannustaa alueen asukkaita yhteistyöhön alueen kehittämiseksi hanketoiminnan avulla. Tavoitteena on lisätä osaamista ja kokemusten vaihtoa eri maaseutualueiden välillä kansainvälinen yhteistyö mukaan lukien.

Yritykset ja yritysryhmät voivat hakea Vesuri-ryhmältä tukea investointeihin, kehittämiseen, toiminnan käynnistämiseen tai laajentamiseen. Yhteisöt ja yhdistykset puolestaan voivat saada hanketukea yleishyödyllisiin investointeihin ja toiminnan kehittämiseen. Yritys- ja hanketukiin on jatkuva haku.

Maa- ja metsätalousministeriö valitsi tammikuussa 2023 Vesuri-ryhmän yhdeksi Suomen 52 Leader-ryhmästä. Julkinen rahoituskehys vuosille 2023–2027 on noin 3,5 miljoonaa euroa, sisältäen EU-, valtio- ja kuntarahan. Vesuri-ryhmä käyttää rahoituksen paikallisen kehittämisstrategian painopisteiden mukaisesti kehittyville ja vastuullisille elinkeinoille ja yrityksille, vaikuttaville ja viisaille luonto-, ympäristö- ja kulttuuriteoille sekä älykkäille ja vireille kylille ja yhteisöille. Rahoitettuihin hankkeisiin voi tutustua uudesta valtakunnallisesta hankerekisteristä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos