Jämsän Matkahuollon toiminta on päättynyt

Matkahuolto on tehnyt sopimuksia jakelusta isojen yritysten kanssa, minkä vuoksi monen asiamiespalvelun toiminta on loppumassa tai jo loppunut.

Jämsän Matkahuollon ovet ovat sulkeutuneet lopullisesti. Linja-autoasemarakennuksen omistaa Jämsän kaupunki, eikä tiloihin ole ainakaan vielä uutta vuokralaista.

Jämsän Matkahuollon toiminta on päättynyt 30. huhtikuuta. Matkahuollon asiamiehenä yli 14 vuotta toiminut Tuula Komulainen tyhjensi tilat omalta osaltaan viikonloppuna, Matkahuolto vie kalusteensa ja kylttinsä pois kuluvan viikon aikana.

Toiminnan loppumisen taustalla on jakelutoimintaansa isommille alueille ja yrityksille keskittävä Matkahuolto, joka on sen myötä irtisanonut asiamiespisteiden kanssa tehtyjä nouto- ja jakelusopimuksia ympäri Suomea.

J & T Komulainen Ky sai tammikuussa ilmoituksen sopimuksensa irtisanomisesta sopimusneuvottelun ajaksi.

Lue lisää: Matkahuollon asiamiestoiminta saattaa päättyä Jämsässäkin – Omia palveluitaan kehittäessään Matkahuolto on tehnyt asiamiespalvelun toiminnan kannattamattomaksi jo monella paikkakunnalla

”Vaikka puhuttiin neuvotteluista, emme ikinä kuulleet Matkahuollosta mitään. Kun viimein saimme sinne yhteyden, sieltä sanottiin, että he ovat löytäneet jakeluun hakemansa isomman toimijan. Näin se sitten meni. Käsittääkseni Matkahuolto ei ole neuvotellut muidenkaan asiamiesten kanssa”, Tuula Komulainen kertoo.

Matkahuollon asiamiespalveluita on parin viime viikon aikana suljettu tai ollaan lähiaikoina sulkemassa usealla muullakin paikkakunnalla.

”Emme siis ole asian kanssa yksin, ja sen pitäisi olla kai jonkinlainen pieni lohtu. Mutta ei tällaista soisi muillekaan”, Komulainen sanoo.

Komulainen ei vielä tiedä, mitä alkaa seuraavaksi tehdä. Hän ehti olla Matkahuollon palveluksessa muutaman vuoden jo ennen yrittäjäuraa.

”Pidin työstä ja asiakkaista, ja olisin mielelläni jatkanut edelleen. Mutta minkäs tälle tekee.”

Tieto toiminnan päättymisestä herätti sosiaalisessa mediassa runsaasti keskustelua ja kommentteja, joita Komulainenkin on nähnyt jonkin verran.

”Palaute meidän toiminnastamme on ollut aivan häkellyttävää. En osannut sellaista edes kuvitella”, arvioi Komulainen saamaansa myönteisen palautteen määrää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos