Tiirinselän kalastusrajoitus voimassa touko-kesäkuun ajan – Arvajanlahdella ympärivuotinen rajoite

Pohjois-Päijänteellä kalastusta on rajoitettu 20:llä eri alueella.

Kalastusta Päijänteen alueilla on rajoitettu vuosien 2023-2031 välisenä aikana. Rajoituksilla on kannanhoidollinen peruste ja päätökset on tehty kalatalousalueiden ehdotuksista.

Ely-keskus teki ennen vuodenvaihdetta päätöksen rajoituksista Pohjois-Päijänteen kalatalousalueen käyttö- ja hoitosuunnitelmaehdotuksen pohjalta.

Ehdotuksessa tuotiin esille 20 rajoitustarvetta ja Ely-keskus päätti yhtä monesta rajoitusalueesta. Rajoitukset ovat voimassa vuosina 2023-2031.

Päätökset perustuvat kalastuslakiin

Jämsän seudulla rajoituksia on Tiirinselän ja Arvajanlahden alueilla. Rajoitukset eivät koske onkimista, pilkkimistä tai katiskapyyntiä.

Rajoituksilla halutaan huolehtia alueen kalakannoista ja taataan lajeille lisääntymisrauha. Tiirinselän rajoitukset ovat määräaikaisia. Arvajanlahdella ne ovat ympärivuotisia.

Tiirinselän rajoitusalue. Päätöksen mukaan ”Kaikenlainen kalastus (pois lukien onkiminen, pilkkiminen ja katiskapyynti) on kielletty vuosittain 1.5.-30.6 välisenä aikana.”

Tiirinselällä kalastus on kielletty vuosittain 1. toukokuuta - 30. kesäkuuta välisellä ajalla.

Arvajanlahdella kalastuskielto on ympärivuotinen. Kielletty alue kattaa suurimman osan lahden vesistä. Verkkokalastuksen rajoitukset ovat laajemmat. Kartassa tarkemmat tiedot rajoituksista.

Arvajanlahden rajoitusalue. Päätöksen mukaan ”Kaikenlainen kalastus (poislukien onginta, pilkintä ja katiskapyynti) on kielletty koko vuoden. Mustalla rajatulla alueella on Etelä- ja Keski-Päijänteen kalatalousalueen päätöksellä verkkokalastus kielletty koko vuoden.”

Pohjois-Päijänteen kalatalousalue on kalastuslain mukainen yhteistoimintaelin. Alue käsittää noin 69 000 hehtaaria vesialueita Jyväskylän ja Jämsän kaupungeissa sekä Muuramen, Toivakan, Joutsan, Petäjäveden ja Luhangan kunnissa.

Kaikki rajoitukset ja lisätietoa esimerkiksi alamitoista on sivustolla www.kalastusrajoitus.fi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos