Nuorisovaltuusto saa edustajan Jämsän kaupunginvaltuustoon

Jämsän kaupunginhallitus päätti maanantaina 8. toukokuuta, että kaupungin nuorisovaltuusto saa jatkossa edustuksen kaupunginvaltuuston kokouksiin.

Nuorisovaltuusto saa jatkossa läsnäolo- ja puheoikeuden kaupunginvaltuuston kokouksiin. Kuvassa nuorisovaltuuston edustajia ja ohjaajia Nuorten Raitin avajaisissa syksyllä 2022.

Kaupunginhallitus päätti, että läsnäolo- ja puheoikeus on nuorisovaltuuston keskuudestaan valitsemalla edustajalla ja hänen estyneenä ollessaan varaedustajalla.

Päätöksessä tarkennetaan, että läsnäolo- ja puheoikeutta ei ole valtuuston käsitellessä salassa pidettävää asiaa tai julkista asiaa, jossa on salassa pidettävää aineistoa. Edustaja on oikeutettu saamaan palkkiosäännön mukaisen kokouspalkkion.

Päätös tehtiin nuorisovaltuuston ehdotuksen perusteella. Nuorisovaltuusto jätti ehdotuksen 12. huhtikuuta 2023.

”Nykyisellä aktiivisuudellaan Jämsän nuorisovaltuusto on osoittanut tärkeytensä Jämsän kaupungin yhteistyöelimenä. Alaikäiset nuoret ovat ainoa ryhmä, joka ei voi äänestää edustajaansa kunnanvaltuustoon. Vaikka päätöksenteossa tulisi kuulla kaikkia, joita päätökset koskevat, niin usein tämä unohtuu erityisesti nuoria koskevia päätöksiä tehdessä. Nuoret vaikuttavat merkittävästi kotikuntansa elinvoimaan ja vetovoimaisuuteen. Nuorisovaltuuston puhe- ja läsnäolo-oikeus kunnanvaltuustossa on hyvä keino edistää nuorten osallisuutta kunnassa ja nuorisovaltuuston edustaja toimii samalla hyvänä linkkinä nuorten ja päättäjien välillä”, nuorisovaltuusto totesi ehdotuksessaan.

Jämsän nuorisovaltuusto on lakisääteinen vaikuttajaryhmä, joka tuo nuorten äänen kunnan päätöksentekoon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos