Maastopalon sammutus pysäytti junaliikenteen Jämsän ja Oriveden välillä – myös Kuhmoisissa maastopalo illalla

Ruohikkopalovaroituksen aikaan avotulen tekeminen on kielletty.

| Päivitetty

Jämsän Isosuon alueella syttyi tiistaina iltapäivällä maastopalo junaradan varrella. Keski-Suomen pelastuslaitos sai hälytyksen maastopalosta kello kolmen jälkeen iltapäivällä. Sammutustöissä oli mukana myös yksi yksikkö Pirkanmaan puolelta Orivedeltä.

Keski-Suomen pelastuslaitos tiedotti puoli viiden aikaan, että pelastuslaitos oli saanut rajattua palon, jonka koko on noin puoli hehtaaria. Junaliikenne Jämsän ja Oriveden väliltä oli kokonaan poikki sammutustöiden takia.

Pelastuslaitoksen mukaan se toimi kohteessa junaradalla ja sen välittömässä läheisyydessä. Kohteessa oli puoli viiden aikaan kahdeksan pelastuslaitoksen yksikköä.

Puoli kuuden aikaan pelastuslaitos tiedotti, että paikalla oli käynnissä jälkisammutus. Junaliikenne pääsi tuolloin kulkemaan palopaikan ohi alennetulla nopeudella. Maastopalon sammutus päättyi Keski-Suomen pelastuslaitoksen mukaan kello 19:n jälkeen.

Intercity-juna 87 Helsingistä Jyväskylään peruttiin Oriveden ja Jyväskylä välillä maastopalon vuoksi. Helsingin ja Pieksämäen välillä kulkevat junat olivat myöhässä jopa kaksi tuntia. Junia korvattiin linja-autoilla Oriveden ja Jyväskylän välillä sekä Jyväskylän ja Pieksämäen välillä.

Pirkanmaalla neljä paloa

PIrkanmaan pelastuslaitos kävi tiistaina iltapäivällä sammuttamassa Länsi-Tampereella maastopalon. Tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Kimmo Koskinen kertoo, että Myllypuron alueella Teollisuustien ja Tuohikorventien välimaastossa oli syttynyt kahden aarin verran maastoa palamaan. Hälytys tuli puoli neljän jälkeen iltapäivällä, ja kaikki paikalla olleet viisi pelastusyksikköä olivat poistuneet paikalta tuntia myöhemmin.

”Se olisi periaatteessa ollut yhden pelastusyksikön sammutettavissa. Se ei ollut kovin iso maastopalo, se saatiin rajattua nopeasti”, Koskinen kertoo.

Tiistaina iltapäivällä paloi Mänttä-Vilppulassa ja maanantaina Orivedellä.

Tiistain palot ovat Koskisen mukaan aiheutuneet varomattomasta tulen käsittelystä.

”Ei ole ehkä tiedostettu ruohikkopalovaroitusta ja kuitenkin käsitelty tulta. Tänään on ollut jonkin verran tuulistakin, ja tuli on päässyt sitten karkaamaan.”

Ruohikkopalovaroituksen aikaan avotulen tekeminen on kielletty.

Mänttä-Vilppulassa kansalaiset olivat itse saaneet liekit alas alkusammutuksella ja pelastuslaitos viimeisteli sammutuksen.

Lisäksi tiistaina illalla kello 20:n jälkeen Pirkanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen maastopalosta Kuhmoisten Punalantielle. Siellä noin 10x2 metrin kukkapenkereen kulotus oli levinnyt noin 15x10 metrin alueelle ja uhkasi pelastuslaitoksen mukaan levitä myös rakennuksiin. Pelastuslaitos sai kahden yksikön voimin ruohikkopalon nopeasti sammutettua.

Täydennys 9.5. kello 21.19: Lisätty loppuun tiedot Kuhmoisten maastopalosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos