Aluehallituksen kokoonpanoon muutoksia – Jukka Haaparanta nousi jäseneksi, Lotta Aholasta varapuheenjohtaja

Tiistaina koolla ollut Keski-Suomen hyvinvointialueen aluevaltuusto myönsi eron aluehallituksen jäsenyydestä sekä Ville Väyryselle (kok) että Kaisa Garedewille (ps). Molemmat valittiin kevään eduskuntavaaleissa kansanedustajiksi ja kumpikin perusteli myös erohakemustaan uudesta tehtävästä aiheutuvilla aikataulupäällekkäisyyksillä.

Väyrysen tilalle aluehallitukseen valittiin Kati-Erika Timperi (kok) Jyväskylästä. Väyrynen oli myös aluehallituksen 1. varapuheenjohtaja. Tähän tehtävään aluevaltuusto valitsi nyt jämsäläisen Lotta Aholan (kok).

Aluehallitukseen nousi toinenkin jämsäläisjäsen, kun Garedewin paikalle valittiin Jukka Haaparanta (ps). Hänen varajäsenekseen valittiin saman puolueen Toimi Kankaanniemi Uuraisilta.

Aluevaltuusto myönsi lisäksi eron tarkastuslautakunnan jäsenyydestä petäjävesiläiselle Satu Kytölehdolle (sd). Kytölehto siirtyi vuoden alussa Keski-Suomen hyvinvointialueen palvelukseen, ja menetti sen myötä vaalikelpoisuuden tarkastuslautakuntaan.

Kytölehden paikalle tarkastuslautakunnan jäseneksi valittiin muuramelainen Juha Kaistinen (sd) ja varajäseneksi jyväskyläläinen Tony Melville (sd).

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos