Ehdotus valituksesta kaatui valvontajaostossa käsiäänestykseen – Kaupunki ei valita avin myöntämästä Kaipola Circularin koetoimintaluvasta hallinto-oikeuteen

Valvontajaoston käsittelemä valitusehdotus koski koetoimintaluvassa määriteltyjä vakuusmääriä. Pohjaesityksen mukaan vakuuksien määrät olivat liian pienet, kun otetaan huomioon muovijätteen käsittelyn hinta.

Kaipola Circular aloittelee toimintaansa Kaipolan entisen paperitehtaan alueella. Kiertotalousyritys aikoo muuttaa muovijätettä öljyksi pyrolyysitekniikan avulla.

Jämsän kaupungin valvontajaosto ei valita Vaasan hallinto-oikeuteen Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston (avi) päätöksestä sallia Kaipola Circularille koetoimintalupa. Valvontajaosto käsitteli asiaa torstaisessa kokouksessaan ja asia ratkaistiin käsiäänestyksellä.

Pohjaesityksessä ehdotettiin, että kaupunki valittaisi Vaasan hallinto-oikeudelle Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätöksestä koskien Kaipola Circular Oy:n koetoimintalupaa. Pohjaesityksessä kaupungin näkemys oli, että avin myöntämässä luvassa asetettujen vakuuksien määrää ei voida pitää riittävänä alueelle varastoitavan jätteen määrään nähden.

Avi määräsi toiminnanharjoittajan asettamaan Keski-Suomen ympäristökeskukselle toistaiseksi voimassa olevat vakuudet, jotka olivat suuruudeltaan 2 750 euroa, kun jätteen varastointimäärä on 55 tonnia, ja 4 000 euroa, kun varastoitavan jätteen määrä on 80 tonnia.

Pohjaesityksen mukaan oikeammat vakuuden määrät toiminnalle olisivat 13 200 euroa ja 19 200 euroa, kun otetaan huomioon muovijätteen käsittelyn hinta ja jätteen kuljetuskustannukset. Kaupunki perusteli vaatimustaan sillä, että vakuuden määrän tule olla sellainen, että asianmukainen jätehuolto voidaan vakuuden turvin järjestää, jos toiminnanharjoittaja laiminlyö jätehuoltovelvoitteensa tai ei maksukyvyttömyyden vuoksi pysty jätehuoltoa itse järjestämään.

Valvontajaoston kokouksessa käydyn keskustelun aikana Risto Salmio (kesk) esitti, ettei valitusta jätettäisi. Esitystä kannattivat Kari Ruokolahti (ps) ja Elina Koivumäki (kok).

Pohjaesitys sai kaksi ääntä. Esityksen puolesta äänestivät Joonas Valkeajärvi (us) ja Tarja Kuisma (sd).

Salmion esitys tuli äänestyksen jälkeen päätökseksi.

Jämsän kaupungin ympäristöpäällikkö Piia Koski ja Tarja Kuisma jättivät päätöksestä suullisen eriävän mielipiteensä ja Joonas Valkeajärvi jätti kirjallisen eriävän mielipiteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos