Ilveslinna on jälleen kaupan – Kiinteistön muutama vuosi sitten puolivahingossa ostaneella Lasse Saarenpäällä on hyvä syy siitä luopumiseen

Vaikka Ilveslinnalle etsitään uutta omistajaa, ei sen ostaminen ole harmittanut Lasse Saarenpäätä.

Ilveslinna-ilmoitus julkaistiin huutokaupat.com-sivustolla keskiviikkona 17. toukokuuta.

Ilveslinna Jämsänkoskella on jälleen myynnissä. Myynti-ilmoitus löytyy huutokaupat.com-sivustolta. Kiinteistön lähtöhinnaksi on merkitty 159 000 euroa.

Ilveslinnan on marraskuusta 2018 lähtien omistanut Lasse Saarenpää, joka tuli ostaneeksi sen puolivahingossa.

”Minulla oli kauppojen aikoihin isompi rakennusprojekti kesken ja tiesin siksi heti, etten pystyisi keskittymään silloin Ilveslinnaan. Sitten tulivat koronavuodet, jolloin ei voinut ajatellakaan, että olisi lähtenyt kehittämään tai suunnittelemaan jotain”, Saarenpää kertoo.

Lasse Saarenpää on ihastunut Ilveslinnaan rakennuksena.

Paikan myymistä Saarenpää on miettinyt tämän vuoden alusta lähtien, lähinnä oman elämäntilanteensa vuoksi.

”Päätyö on Tuurissa, ja se tahtoo viedä aikaa vähän liikaakin. Tuurissa on myös muu elämä. Tulin siihen tulokseen, että jostain on luovuttava”, nelilapsisen perheen isä sanoo.

Saarenpää ei silti ole pahoillaan Ilveslinnan ostamisesta ja kiinteistön kannalta sen päätyminen hänelle juuri tuolloin oli lopulta hyvä asia: rakennuksen lämmityslaskut olivat maksamatta, lämmöt katkaistu ja pari viikkoa myöhemmin se olisi jo jäätynyt pilalle.

Saarenpää tietää, että Ilveslinnan jääminen hyvin pienelle käytölle on harmittanut joitakin paikallisia. Rahkeet eivät kuitenkaan ole yksinkertaisesti riittäneet tapahtumien ja vuokraustoiminnan organisoimiseen.

”Se vaatisi jonkun, joka ehtii ja osaa lähteä kehittämään paikkaa. Vuosien mittaan olen myös huomannut, että yhden miehen jäljet on yhtäällä, enkä välttämättä kaipaisi uusia haasteita”

Saarenpää on nyt huolehtinut rakennuksen ylläpidosta melkein viiden vuoden ajan. Vaikka energian hinta on kohonnut, hän on saanut pudotettua kaukolämmössä olevan Ilveslinnan lämmityskulut kolmannekseen aiemmasta. Vuonna 2022 lämmitykseen kului alle 11 000 euroa vuodessa.

Sen verran paljon ne kuitenkin ovat, ettei Saarenpää missään vaiheessa harkinnut rakennuksen ottamista kokoaikaiseen ympärivuotiseen käyttöön, se kun olisi kasvattanut talvikauden laskua huomattavasti.

”Talviaikaan olen pitänyt vain ylläpitolämmön, että rakennus säilyy hyvässä kunnossa ja tilavarauksia on voinut tehdä huhti-toukokuusta lokakuun loppuun. Tosin eivät yksittäiset pikkujoulutkaan olisi lämmityskuluja paljon nostaneet, mutta lämmitys pitäisi silloin tehdä sähköpuhaltimilla, sillä kaukolämpö lämmittäisi koko rakennuksen. "

Sikäli tilanne harmittaa Saarenpäätä, että Ilveslinna on hänen mielestään edelleen mahtava ja kaunis rakennus.

”Meidän perhe on viime vuosina tainnut viettää kaikki juhannukset Jämsässä, silloin tällöin olemme käyneet siellä muutenkin. Se on ollut aivan mahtava paikka lomailla, varsinkin maauimala Jämsän keskustassa on ollut lasten mieleen. Paikkakunnan sisältä sitä ei ehkä niin herkästi huomaa, miten mahtavat paikat teillä siellä on.”

Lue lisää: Lasse huusi itselleen keittiökaapit – ja Ilveslinnan: "En muistanut pyhäiltana koko juttua, kunnes kiinteistövälittäjä soitti ja onnitteli"

Lue lisää: Puolivahingossa Ilveslinnan itselleen huutanut Lasse Saarenpää on saanut paljon yhteydenottoja ostoksestaan: "Täytyy alkaa kulkea entistä paskasemmissa kamppeissa kylillä, ettei minusta aleta puhua linnanherrana"

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos