Jämsän työllisyystilanne koheni alkuvuoteen verrattuna, mutta työttömiä työnhakijoita enemmän kuin vuosi sitten

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Jämsässä huhtikuun lopussa 13,8 prosenttia.

Työttömien työnhakijoiden määrä laski Jämsässä huhtikuun lopussa verrattuna maaliskuuhun.

Työttömien työnhakijoiden määrä jatkoi Jämsässä laskuaan myös huhtikuussa. Huhtikuun lopussa Jämsässä oli yhteensä 1 150 työtöntä työnhakijaa, kun kuukautta aiemmin heitä oli 1 208. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 13,8 prosenttia, kun maaliskuun lopussa se oli 14,5 prosenttia.

Jämsän työllisyystilanne on kuitenkin heikompi kuin viime vuonna samaan aikaan. Tuolloin työttömiä työnhakijoita oli yhteensä 1 009.

Huhtikuun lopussa työttömistä työnhakijoista lomautettuja oli 58 henkilöä. Jämsässä oli kuun lopussa yhteensä 120 avointa työpaikkaa. Se on 41 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Koko Keski-Suomen alueella työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli huhtikuun lopussa 11,7 prosenttia. Jämsän lisäksi eniten työttömyyttä oli Kivijärvellä, jossa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli sama kuin Jämsässä, 13,8 prosenttia. Vähiten työttömiä työnhakijoita oli Muuramessa (7,2 prosenttia).

Kuhmoisissa oli huhtikuun lopussa yhteensä 76 työtöntä työnhakijaa. Se on 16 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 9,6 prosenttia.

Lähde: Keski-Suomen ja Pirkanmaan työllisyyskatsaukset.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos