Keski-Suomen hyvinvointialueen muutosneuvottelut on saatu päätökseen

Hyvinvointialueen hyvinvointialuejohtaja Jan Tollet toimi neuvotteluissa puheenjohtajana.

Keski-Suomen hyvinvointialue on saanut päätökseen muutosneuvottelut, jotka käynnistettiin 21. maaliskuuta. Neuvottelujen tarkoituksena oli yhtenäistää eri organisaatioista hyvinvointialueelle siirtyneiden työntekijöiden palvelussuhteiden ehtoja muun muassa työtehtävien, työaikamuotojen ja työntekemispaikkojen osalta. Muutosneuvotteluissa kokoonnuttiin seitsemän kertaa.

“Neuvottelut sujuivat hyvässä ja rakentavassa hengessä. Saimme käsiteltyä muutokset tiiviissä aikataulussa”, hyvinvointialuejohtaja Jan Tollet kiittää hyvinvointialueen tiedotteessa. Tollet toimi neuvotteluissa puheenjohtajana.

Muutosneuvottelujen tulos käsitellään aluehallituksessa 30. toukokuuta. Aluehallitukselle esitetään, että se merkitsee neuvottelujen tuloksen tiedokseen ja toteaa, että neuvottelutuloksen edellyttämien toimenpiteiden mukaiset päätökset tehdään viranhaltijapäätöksinä hallintosäännön mukaisesti.

Samaa työtä tekevien nimikkeitä yhtenäistetään hyvinvointialueella, ja samalla käytössä olevien nimikkeiden määrä vähenee. Myös työaikamuotoja yhtenäistetään, jotta samassa tehtävässä noudatetaan samaa työaikamuotoa.

Aiemmin kunnissa on ollut myös yhdennettyjä tehtävänkuvia, joissa työntekijä tai viranhaltija on hoitanut hyvin laaja-alaisesti oman ammattialansa tehtäviä. Hyvinvointialueella työtehtävät keskittyvät tarkemmin rajattuun kokonaisuuteen, mutta niitä tehdään laajemmalla alueella.

Joidenkin henkilöiden kohdalla työtehtävät muuttuvat niin, että on tarpeen muuttaa virkasuhde työsuhteeksi tai työsuhde virkasuhteeksi.

Tietyissä työtehtävissä voidaan jatkossa työskennellä entistä laajemmalla toiminnallisella alueella. Muutostarve koskee palveluita, joita tuotetaan keskitetysti useamman kunnan alueelle.

Muutosneuvottelujen alkaessa kymmenellä henkilöllä ei ollut heidän virkamääräyksensä tai työsopimuksensa mukaista tehtävää hyvinvointialueen uudessa organisaatiossa. Heistä niille, jotka ovat yhä hyvinvointialueen palveluksessa mutta eivät ole vielä sijoittuneet uusiin tehtäviin, on tarjottu ja tullaan aktiivisesti tarjoamaan hyvinvointialueella avoimia tehtäviä, tiedotteessa todetaan.

Lähde: Keski-Suomen hyvinvointialue.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos