Asuntomurron uhri löysi tavaroitaan kirpputorilta – Poliisi tehnyt etsinnät epäiltyjen koteihin Jämsässä ja Jämsänkoskella

Arkisto / Poliisi
Asuntomurron uhri löysi tavaroitaan kirpputorilta – Poliisi tehnyt etsinnät epäiltyjen koteihin Jämsässä ja Jämsänkoskella

Jämsässä murtauduttiin keväällä useisiin omakotitaloihin. Kuvituskuva.

Mika Jyrävä

Poliisi tutkii kahden henkilön osallisuutta huhti- ja toukokuussa Peltotiellä Jämsässä tehtyihin asuntomurtoihin. Remontissa olevaan omakotitaloon murtauduttiin kahdesti reilun kuukauden välein, ja talosta vietiin muun muassa tuhansien eurojen arvoiset työkalut. Jälkimmäisellä kerralla murtautujille kelpasivat jopa maalisudit ja kuparikattilat.

Murron kohteeksi joutuneen talon omistaja tunnisti myöhemmin kirpputoripöydässä myynnissä olevia tavaroita omakseen ja teki ilmoituksen poliisille. Kirpputorilla oli myynnissä jälkimmäisessä murrossa hävinneet posliiniastia ja vedenkeitin.

Poliisi on tutkinut kirpputorilla tavaroita kaupanneiden kahden henkilön osallisuutta murtoihin ja tehnyt kotietsinnät näytön saamiseksi. Toinen epäillyistä on Jämsästä ja toinen Jämsänkoskelta.

Kotietsinnöissä ei ole löytynyt omaisuutta, mikä liittyisi Peltotien asuntomurtoon tai muihinkaan keväällä Jämsässä tapahtuneisiin murtoihin.

Tutkinnanjohtaja Veli-Pekka Välisaari kertoo, että murtoja tutkitaan nimikkeellä varkaus, koska talo oli asumaton. Poliisilla ei ole tietoa siitä, että anastettuja työkaluja olisi yritetty kaupata.

–Uskoisin, että ennen kuin puusta lehti lähtee, niin asia on jotenkin ratkaistu. Joko paperit menevät syyttäjälle jossakin muodossa tai tulee poliisin päätös, ettei henkilöillä ole ollut osuutta tapahtumiin, Välisaari kertoo.

Muiden asuntomurtojen tekijät ja omaisuus yhä kadoksissa

Pääskyläntiellä toukokuun puolivälissä tehdyn omakotitalomurron saalis ja tekijät ovat yhä hukkateillä. Rikosasia odottaa poliisin tekemien rikospaikkatutkintojen teknisiä lausuntoja. Paikalta on otettu muun muassa dna-näytteitä.

–Siellä on otettu rikoksentekijöitten jättämiä jälkiä, jotka on lähetetty rikostekniseen laboratorioon. Se voi kestää useita kuukausia, tutkinnanjohtaja Veli-Pekka Välisaari kertoo.

Pääskyläntieltä anastettiin muun muassa koruja, sormuksia ja kolikoita. Rihkamakorut ja -helmet oli jätetty rauhaan.

Poliisi on keskeyttänyt Joonaantiellä huhtikuun alussa tapahtuneen murron tutkinnan, koska esitutkinnassa ei saatu selvitettyä rikoksesta epäiltyjä. Omakotitalosta anastettiin muun muassa kultaiset kihlasormus, rannerengas ja medaljonki, sekä erilaisia juhlakolikoita.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio