Mikko Lindroos

Kihlakunnansyyttäjä Janne Kangas ei aio valittaa Hiidenmäen ulosajosta annetusta tuomiosta.

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi turma-auton kuljettajan, parikymppisen jyväskyläläisen miehen kahdesta kuolemantuottamuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kolmesta vammantuottamuksesta sekä ulosajoon liittymättömistä kolmesta petosrikoksesta kuudeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen.

Syyttäjä vaati kuskille ulosajoon liittyen rangaistusta kahdesta törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kolmesta törkeästä vammantuottamuksesta kahden vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta. Vaihtoehtoisena vaatimuksena oli ehdollinen vankeusrangaistus ja sen ohessa 90 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Tuomittu velvoitettiin korvaamaan valtiolle kuolonuhrien ruumiinavauksista aiheutuneet kustannukset, yhteensä 2 803,60 euroa.

Vakava onnettomuus sattui Ysitiellä Hiidenmäen risteysalueella 10. marraskuuta 2014 iltapäivällä.

Tampereen suuntaan matkalla olleen henkilöauton kuljettaja menetti autonsa hallinnan sillä seurauksella, että auto ajautui kulkusuunnassaan vasemmalle tien penkalle, kulkeutui sillan kaiteen väärälle puolelle ja silminnäkijähavainnon mukaan ”lensi” sillan alla kulkevalle Yhdystielle ja päätyi tien vieressä kulkevalle kevyen liikenteen väylälle.

Auto tömähti ilmalentonsa päätteeksi Yhdystien vieressä kulkevalle kevyen liikenteen väylälle. Siellä auto törmäsi polkupyöräilemässä olleeseen naiseen.

Ulosajossa menehtyi kaksi auton kyydissä ollutta 18-vuotiasta miestä. Toinen menehtyi välittömästi, toinen myöhemmin Taysissa Tampereella.

Lisäksi turmassa loukkaantuivat vakavasti kaksi 18-vuotiasta miestä ja kevyen liikenteen väylällä polkupyöräilemässä ollut nainen.


Kommentit (3)

  • Nimetön

    Ihme toimintaa syyttäjältä olisko alanvaihto vaikka edessä

  • Ali

    Ei oikeesti voi olla totta!! Tosiaankin syyttäjältä käsittämätöntä toimintaa, toivottavasti asianosaiset sentään valittavat ja vaativat tuntuvia korvauksia!!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: