Kuhmoisten kunnan työntekijää epäillään törkeästä kavalluksesta – Myös toinen rikosilmoitus on vireillä

Arkisto
Kuhmoisten kunnan työntekijää epäillään törkeästä kavalluksesta – Myös toinen rikosilmoitus on vireillä

Kuhmoisten kunta on jättänyt rikosilmoituksen törkeästä kavalluksesta.

Henna Siponen

Kuhmoisten kunta on tehnyt poliisille tutkintapyynnön törkeästä kavalluksesta. Rikosilmoituksen mukaan kunnan tilityksessä on havaittu laiminlyöntejä vuoden 2015 helmikuun ja 4. heinäkuuta 2017 välisenä aikana. Rikosilmoitus on kirjattu poliisin järjestelmään 4. lokakuuta.

Yhteensä tilittämättömästä summasta kertyy noin 10 000 euron arvoinen potti.

–Tutkintapyyntö on kirjattu törkeänä kavalluksena sen takia, että tapahtuma-aika on noin pitkä ja summa on suuri, toteaa rikoskomisario Veli-Pekka Välisaari Sisä-Suomen poliisilaitokselta.

Tällä hetkellä tutkinta on poliisin mukaan alkutekijöissään. Välisaaren mukaan seuraava askel on pyytää kunnalta tarvittavat selvitykset siitä, mihin epäilykset kunnan varojen väärinkäytöstä perustuvat.

Samaa henkilöä koskien on kirjattu myös toinen tutkintapyyntö. Tässä 8. marraskuuta kirjatussa rikosilmoituksessa nimikkeenä on törkeä maksuvälinepetos.

Rikosilmoituksen törkeästä maksuvälinepetoksesta on tehnyt yksityishenkilö. Tutkintapyynnössä pyydetään selvittämään, onko epäilty ottanut lainoja läheisensä nimiin. Poliisin mukaan asiassa puhutaan noin 29 000 euron summasta.

Tulevat esille ennemmin tai myöhemmin

Kuhmoisten kunnan sivistystoimenjohtaja Pertti Terho kertoo, että kunnan sisäisessä valvonnassa havaittiin kuluneen syksyn aikana epäselvyyksiä. Rikosilmoitus tehtiin näiden tietojen valossa.

–Asiat huomataan ajallaan sisäisessä valvonnassa. Nämä tulevat ilmi ennemmin tai myöhemmin. Kyseessä ei kuitenkaan ole iso summa kunnan rahaliikenteessä.

Terhon mukaan rikoksesta epäilty kunnan työntekijä on irtisanoutunut työstään 16. lokakuuta. Jämsän Seutu tavoitti epäillyn tekstiviestillä, mutta hän ei halua kommentoida asiaa.

Neljästä kuukaudesta neljään vuoteen

Rangaistukset törkeästä kavalluksesta vaihtelevat vähintään neljästä kuukaudesta enintään neljään vuoteen vankeutta. Rangaistusasteikko törkeästä maksuvälinepetoksesta on sama kuin törkeästä kavalluksesta.


Kommentit (9)

  • Nimetön

    Rikos on rikos, se ei muuksi muutu, vaikka olisi kuinka kuhmoislainen työntekijä. En kyllä lähtisi tekijää puolustelemaankaan.

  • Kunnanmenot

    Selkeät rahakavallukset tulevat esiin ja tekijä saa rangaistuksen. Kuitenkin kunnasa tapahtuu paljon isojakin tulo- ja menosiirtoja kunnan ja kuntalaisten vahingoksi ja kulloinkin haluttujen tahojen hyödyksi eivätkä ne koskaan kantaudu tavallisen kuntalaisen tietoon ja rangaistavaksi.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio