Maa-aineksen ottoalueelta katosi yön aikana 1700 litraa kevyttä polttoöljyä – "Pitäkää yrittäjät silmänne auki, ettei käy samalla tavalla"

Arkisto
Maa-aineksen ottoalueelta katosi yön aikana 1700 litraa kevyttä polttoöljyä – "Pitäkää yrittäjät silmänne auki, ettei käy samalla tavalla"
Mikko Lindroos

Lähdelevontien ja Nokkamäentien välisellä alueella Kollinkankaan Kuoreveden puoleisessa päässä sijaitsevalla maa-aineksen ottoalueella on käynyt varkaita.

Alueelta on viety tiistain ja keskiviikon välisenä yönä noin 1700 litraa kevyttä polttoöljyä. Alueella olevan kauhakuormaajan tankista vietiin 200 litraa ja erillisestä polttoainesäiliöstä 1500 litraa.

Polttoainesäiliö oli tyhjennetty sen täyttöluukun kautta. Korkki oli murrettu ja säiliö oli imetty pumpulla tyhjäksi. Tekijöillä on ilmeisesti ollut teolleen selvät sävelet, sillä heillä on ollut mukanaan tyhjennystarkoitukseen sopiva pumppu. Sitä, millaisella ajoneuvolla tekijä, tai tekijät, ovat olleet liikkeellä, ei tiedetä. Se on joka tapauksessa selvää, että kyseessä on ollut henkilöautoa isompi ajoneuvo, sillä tuollainen polttoainemäärä on jo aika painava.

–Siellä näkyi yhdet renkaanjäljet. Tuollainen varkaus vaatii aika lailla järjestelyjä, joten on kyllä tiedetty, mitä ollaan hakemassa. Koskaan ennen ei tuolta montulta ole polttoainetta viety, Anne Salminen Ollin Sora Oy:stä kommentoi.

Varkaudesta aiheutui yritykselle noin 1500 euron taloudelliset vahingot. Salminen toivoo, että koneyrittäjät pitäisivät silmänsä auki, ettei muille kävisi nyt samalla tavalla.

–Kun näitä tapauksia on ollut, niin aika usein niitä on tapahtunut lyhyen ajan sisällä useampia. Pitkään tässä on taas mennytkin, ettei tällaista ole käynyt.

Poliisi tutkii tapausta varkautena, ja pyytää yleisöltä mahdollisia varkauteen liittyviä havaintoja. Niitä voi ilmoittaa poliisille puhelimitse numeroon 0295 445 741.


Kommentit (2)

  • Nimetön

    olisko näin kesäloma-aikaan ,että polttoainetta tarvitaan reissuun mukaan .
    yrittäjä anna luotollinen polttoaine kortti,kesälomaiselle.

  • Nimetön

    Kannattaako montulla jemmata tuollaisia löpömääriä. Eikö konekuski voi viedä ja tuoda aineet avolavan lavalla päivittäin?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio