Omakotitaloon murtauduttiin – Saaliiksi koruja ja lapsen säästämät kolikot

Arkisto
Omakotitaloon murtauduttiin – Saaliiksi koruja ja lapsen säästämät kolikot
Mikko Lindroos

Jämsässä Pääskyläntiellä on murtauduttu omakotitaloon tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Isäntäväki ei ollut tuolloin kotona.

–Huomasin murron, kun menin käymään talolla keskiviikkona kello 11 aikoihin. Sisään oli menty pääovesta. Sen lukko oli rikottu. Ovi oli laitettu murron jälkeen "valelukkoon" laittamalla rappusilla ollut kynttilälyhty oven eteen pönkäksi, perheen isä kertoo.

Talon sisällä oli revitty lukitun lipaston lukko irti ja pengottu lipaston sisältö. Lipastossa olleet asiapaperit oli levitelty pitkin lattiaa.

Perheen äidin korulipas oli pengottu ja sieltä oli viety vihki- ja kihlasormukset, korvakoruja ja Kalevala-koruja. Rihkamakorut ja -helmet oli jätetty rauhaan.

–Lapsen huoneessa oli pengottu kaikki koulupöydän laatikot. Sieltä oli viety kolikot, joita lapsi on kerännyt.

Viedyssä vihkisormuksessa on sinivihreä topaasikivi. Sormukseen on kaiverrettu "Johanna & Sami 22.12.2006". Kihlasormus on kultainen ja sileä. Siihen on kaiverrettu päivämäärä 31.3. 2006.

–Ensin, kun menin sisälle, niin olin varma, että ainakin televisio olisi viety ja työkaluja, mutta niihin ei ollut koskettu. Nyt taloomme on vaihdettu lukot ja asennettu kameravalvonta.

Murrosta on tehty rikosilmoitus poliisille. Perheen isä toivoo, että kaikki mahdolliset vihjeet ilmoitettaisiin poliisille.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio