Tämä on Himoksen kylpylän etenemisen ehto: Aiesopimus on päivitettävä ja uusittava

Kaupunki ei voi osallistua toiminnan harjoittamiseen tai liiketoimintaan, muistuttaa kaupunginjohtaja.

Arkkitehtitoimisto AR-Vastamäki Oy
Tämä on Himoksen kylpylän etenemisen ehto: Aiesopimus on päivitettävä ja uusittava

Kuvituskuva.

Jämsän Seutu

Himoksen kylpylähankkeen eteneminen edellyttää Jämsän kaupungin ja keskeisten toimijoiden välillä vuonna 2015 allekirjoitetun aiesopimuksen päivittämistä ja uusimista.

Himoksen alueelle on kehittymässä hotelli- ja kylpyläkeskus, jossa Holiday Club Resort toimisi operaattorina kylpylän ja hotellin osalta ja Lemminkäinen alueen rakentajana. Tobermore Oy olisi osakkaana kylpyläyhtiössä ja erillisenä toimijana alueella. Jämsän kaupunki olisi väliaikaisesti osakkaana kiinteistöyhtiössä, jonka tiloissa kylpylä toimisi.

–Sopimuksen päivittäminen on välttämätöntä osittain muuttuneiden olosuhteiden johdosta. Kaupunki ei voi osallistua kylpylätoiminnan harjoittamiseen tai liiketoimintaan, mutta kaupunki haluaa olla edistämässä hankkeen aloitusta ja mahdollistaa Himos-alueen kehittymisen, kaupunginjohtaja Ilkka Salminen linjaa.

Aiemman aiesopimuksen mukaisista kaupungin maanhankinnoista on hankittu auktorisoidun kiinteistöarvioijan AKA-arviot, jotka ovat euromäärältään alhaisemmat kuin aiesopimuksen hinta-arviot. Sopimukseen sisältyy myös parkkialueiden investointeja, jotka eivät voi toteutua, jollei kaupunki omista maapohjaa. Näiltä osin alkuperäisen aiesopimuksen noudattaminen ei olisi mahdollista. Kaupungin kokonaissijoitus hankkeeseen on yhteensä 4,45 miljoonaa euroa. Uusittava sopimus ei muuta jo aiemmin kaupunginvaltuuston tekemään periaatepäätöstä investoinnin suuruuden osalta.

Uuden ehdotuksen mukaisesti Jämsän kaupunki olisi osakkaana kiinteistöyhtiössä, jonka tiloissa ja alueella kylpyläliiketoimintaa operoiva yhtiö toimii, ja josta kaupunki voisi irrottautua toiminnan vakiinnuttua. Jämsän kaupunginhallitus keskustelee kylpylähankkeesta ja antaa ohjeita uuden aiesopimuksen laadintaan kokouksessaan maanantaina 15. tammikuuta 2018. Tavoitteena on, että kaupunginvaltuusto voi ottaa kantaa päivitettyyn aiesopimukseen 12. helmikuuta.

Holiday Club Resortsin tavoitteena oli laittaa kylpylän rakennuslupahakemus vireille jo viime vuoden puolella, mutta asia on viivästynyt. Rakennustöihin oli määrä päästä käsiksi jo keväällä.


Lue myös nämä


Kommentit (23)

  • Nimetön

    Toivottavasti Jämsän kaupungilta löytyy nyt tervettä harkintaa. Kaupungin ei tule ottaa hallitsematonta riskiä. Voi myös kysyä, miksi tontin pääomistaja ei laita tonttiaan sijoituksena yhtiöön, onko 3 milj.euroa todella oikea hinta, eikö löydy halvenpaa tonttia tai mitä kaupunki saa tuottoa parkkitaloista. Olisi myös mielenkiintoista nähdä kylpylän luonnos; onko se yksi allas (Haiko) vai vesiparatiisi (Nokian Eden).2

  • Nimetön

    11.1.2018 klo 20:02

    Jotkut UJ: stä puhuvat asiaa, jotkut laihdutuskuureistaan.

    Kyllä kansa havaitsee, älkää tyhminä pitäkö.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio